به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در به محض بازگشت از اجلاس سران ناتو در ویلینیوس، پایتخت لیتوانی، گفت که ترکیه تمایل دارد تا مذاکرات الحاق آنکارا به اتحادیه اروپا به عنوان عضو دائم را سرعت ببخشد.
اردوغان دراینباره اظهار داشت: در اتحادیه اروپا جو مثبتی درباره احیای فرآیند ادغام ما وجود دارد. ما به عنوان بخشی از اتحادیه گمرکی که تاثیر مثبتی بر اقتصاد ترکیه دارد، مذاکرات بر سر تجدید روابط را تسریع خواهیم کرد. امیدوارم درباره طرح ویزای آزاد، اختلاف نظرات را برطرف کنیم.
وی یادآور شد که آکیف چاغاتای قلیچ، نماینده رسمی خود را به منظور انجام مذاکرات درباره ادغام اقتصادی ترکیه در اروپا، به بروکسل اعزام کرده است.
اردوغان افزود: ما مشاورمان، چاغاتای را به بروکسل فرستادهایم و مذاکرات مربوطه فردا انجام خواهد شد. آنها هم درباره اتحادیه گمرکی و هم در مورد طرح ویزای آزاد بحث خواهند کرد. امیدوارم این مذاکرات به سود ترکیه باشد. اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا هم درباره این مساله، نکات مثبتی را به ما گفته است.
رئیس جمهور ترکیه تصمیمی که در اجلاس ویلینیوس درباره تهیه گزارشی مرتبط با روابط آنکارا و اتحادیه اروپا را «اقدامی درست» توصیف کرد که اتحادیه اروپا باید به آن ادامه دهد. وی تاکید کرد: انتظار دارم که(این تصمیم) مثبت و پیشگام باشد.
پس از ملاقات اردوغان و اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد در اجلاس ویلینیوس، آنکارا و استکهلم بر سر ارائه پروتکل الحاق سوئد به ناتو به توافق رسیدند که براساس آن، استکهلم با سازمانهایی که در ترکیه تروریستی شناخته شدهاند، مبارزه و روند الحاق کامل آنکارا به اتحادیه اروپا را تسهیل خواهد کرد.
این سند که در هفت ماده تنظیم شده، در ادامه تفاهمنامه مادرید در ژوئن ۲۰۲۲ در حاشیه اجلاس ناتو، به امضای طرفین رسید. پیشنهاد برگزاری جلسه بین سران ترکیه و سوئد در ویلینیوس، از سوی ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو مطرح شد.
مقامات ترکیه پیشتر اعلام کرده بودند که شرط اصلی تایید درخواست عضویت سوئد در ناتو، اجرای تمام و کمال الزامات تفاهمنامه مادرید در حوزه مبارزه با تروریسم است. با این حال، اردوغان درست پیش از سفر به لیتوانی گفت که ترکیه در ازای رفع محدودیتهای عضویت آنکارا در اتحادیه اروپا، با درخواست پیوستن استکهلم به ناتو موافقت خواهد کرد. ترکیه از سال ۲۰۰۵ به طور رسمی درصدد عضویت کامل در اتحادیه اروپا است.
نظر شما